perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kun testauspäivä lähenee

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

tahattoman lapsettomuuden tuomat tunteet sekä fyysiset, henkiset ja materiaaliset menetykset ovat useimmille lapsettomuutta kokemattomille täysin vieraita. Ns. helposti lapsia saavien ja tahattomasti lapsettomien maailmoiden välinen kuilu voi olla valtavan syvä.

Toimitan ensi keväänä ilmestyvän lapsettomuusaiheisen kirjan kertomaan, millaisia tunteita ja asioita lapsettomuuteen liittyy. Kirjassa eri-ikäiset naiset ja miehet kertovat itse kirjoittaen ja omalla nimellään ajatuksiaan ja kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Etsin kaikenlaisia tarinoita, ei siis ole väliä, miten elämä on lopulta kuljettanut, onko perheeseen tullut lapsia vai ei, ja millaista tietä.

Tällä hetkellä kerään kirjoitusnäytteitä, joiden perusteella valitaan kirjaan päätyvät tekstit.

Tekstissä voi pohtia esimerkiksi näitä:
-vauvahaaveet
-vauvan yrittäminen
-raskaudet tai niiden puuttuminen
-"epäonnistumisen" tunteet
-parisuhde
-muiden odotukset ja suhtautuminen
-ajatukset ympärillä olevista lapsiperheistä
-suru, pelko, epätoivo, toivo...
-mahdolliset hoidot/adoptio
- miten olet kokenut lapsettomuuteen (yleensä sekä omaan tilanteeseesi) suhtauduttavan eri aikoina? - mikä on muuttunut ajansaatossa, mikä pysynyt samana?
-millaista on ollut elää lapsettomuuden kanssa ja millainen vaikutus sillä on ollut elämänkulkuusi
- millä mielellä seuraat lapsettomuudesta (hoidoista, ihmisistä, laeista jne.) käytävää keskustelua, mitä ajatuksia se herättää?
- oletko törmännyt johonkin poikkeuksellisen puhutteleviin lapsettomuuskuvauksiin esim. kirjallisuudessa tai mediassa ja mikä näiden kokemuksien merkitys on ollut sinulle?
- Onko "lapsettomuusjulkisuudessa" (siis julkisessa keskustelussa lapsettomuudesta) jotain huonoa?
- mikä on ollut vertaistuen merkitys?
-elämä nyt

Mikäli sinä voisit kirjoittaa tai tiedät jonkun sopivan, välitätkö viestini hänelle. Näytetekstejä toivon elokuun aikana sähköisesti tai postitse. Kirjaan valitut saavat pienen kirjoituspalkkion.

Ystävällisin terveisin

Hanna Parviainen
Antennikatu 7
40640 Jyväskylä

hanna.m.parviainen@gmail.com
050 4106712