keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Matka kohti leikkuria on alkanut

Ravitsemusterapeutilla on käyty, gastroskopiassa (vatsalaukun tähystys) on käyty, verikokeissa on käyty, kirurgi on tavattu, anestesialääkäri on tavattu... Tässä ollaan kuulkaas kovaa vauhtia matkalla leikkauspöydälle!

Gastroskopiassa ei näkynyt mitään ihmeempiä, eikä itse tutkimuskaan ollut niin hankala kuin aluksi pelkäsin. Onneksi tiesin, mitä tutkimuksessa tapahtuu, joten ehdin henkisesti varautua. Vaikka kyllä täytyy myöntää, että silti jännitti :D Kaikille gastroskopiaan syystä tai toisesta meneville voin kuitenkin lohdutukseksi kertoa, että toimenpide on kyllä epämiellyttävä, mutta ei kivulias. Lisäksi se on suht nopeasti ohi :)

Verikokeissa kävin myös ja tulokset yllättivät positiivisesti. D-vitamiiniarvo oli alhainen (18, pitäisi olla >40), mutta kaikki muut arvot olivat viitearvojen sisällä! Esim. kokonaiskolesteroli oli 3.8 ja LDL 2.3. Ei se siis aina mene niin, että lihavalla on kaikki veriarvotkin pielessä. Hieno homma näin! :) D-vitamiinikuuri on nyt menossa ja leikkauksen jälkeen onkin sitten ihan erillinen ohjelmansa vitamiinien suhteen.

Kirurgin ja anestesialääkärin tapaaminen sujuivat hyvin. Molemmat tsemppasivat kovasti ja kerroin heille ihan suoraan omista tuntemuksista ja ajatuksista leikkaukseen ja siitä toipumiseen liittyen. Kaiken tämän alkurumban jälkeen tulos on nyt se, että olen viikko sitten aloittanut erittäin niukka energisen ruokavalion ja leikkauspäivä on kolmen viikon päästä. Minut on siis määrä leikata 30.5. Tuntuu hurjalta, että kaikki on edennyt näin nopeasti. Toisaalta odotan innolla, toisaalta kauhun sekaisin tuntein. Mutta tämä kuuluu asiaan! :)

2 kommenttia:

Wee2be kirjoitti...

Hienoja uutisia!! Mites eneily? Onko ollut puhetta eneilemisestä ennen leikkuuta vai oletko sillä jo? Voin kertoa, ettei itse leikkauskaan ole kamalan kivulias, mikäli uskominen on niitä, joille on tehty vaan basic leikkaus, mulle leikkaus oli tavallista kipeempi sappikivien ulos REPIMISEN jälkeen.. Kirurgikin sanoi, että ei ihme että koskee.. Mutta sekin meni ohi.

Millaisia ajatuksia sulla on ensimmäisitä viikoista leikkauksen jälkeen?

Tsemppiä hirmuisesti - jään seuraamaan :)

J.B kirjoitti...

Minäkin voin sanoa, ettei leikkaus tuntunut kertakaikkiaan missään. Oksensin kokonaisen vuorokauden ja se oli vähän rankkaa, mutta en edes tarvinnut kipulääkkeitä ja toipuminen oli ihan pikku juttu. Älä turhaan pelkää! :)