keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Ene on alkanut

Kävin ravitsemusterapeutin vastaanotolla huhtikuussa ja tasan viikko sitten aloitin enen, eli erittäin niukkaenergisen ruokavalion.  Tätä ruokavaliota minun on määrä noudattaa neljä viikkoa ennen leikkausta, vielä on siis kolme viikkoa jäljellä. Ruokavalion seurauksena paino putoaa, joka on tietysti hyväksi. Kuurin päätarkoituksena on kuitenkin saada maksan kokoa pienemmäksi ja näin ollen helpottaa leikkauksen sujumista.

Alkupäivinä oli kylmä ja nälkä koko ajan, pääkivun vältin juomalla paljon vettä. Sorruin kuitenkin neljäntenä päivänä syömään pizzaa, mutta onneksi sain palattua ruotuun saman tien. Sortuminen ei kuitenkaan heikentänyt painonpudotustulosta, sillä ensimmäisen eneviikon tulos oli -3,5kg! Ihan uskomaton fiilis! Kolme ja puoli kiloa viikossa! Tokihan tiedän, että alussa lähtee nesteitä, mutta sama se, fiilis on mainio! :)

Ene-ruokavalio koostuu siis erittäin niukkaenergisistä ravintovalmisteista (esim. Nutrilett, Allévo yms.), joita tulee syödä/juoda ohjeen mukaan. Joitakin valmisteita käytetään vain kolme päivässä, mutta itse olen ensimmäisen viikon käyttänyt Nutrilettin suklaa- ja mansikkapirtelöitä, sekä tomaattikeittoa, joita saa ottaa viisi päivässä. Päivän kalorinsaanti enen aikana on alle 800kcal/vrk.Tarkemmat tiedot sopivista valmisteista ja annostuksista saa ravitsemusterapeutilta :) Valmisteiden lisäksi saa syödä kasviksia max.500g päivässä, sopivista kasviksistakin saa tiedot ravitsemusterapeutin käynnillä. Itse olen syönyt joinakin päivinä kurkkutikkuja n.300-500g. Lisäksi vettä, teetä, kahvia ja light-juomia saa käyttää. Veden juomisesta onkin tärkeää huolehtia.

Onhan tässä eneilyssä haasteensa. Mielitekoja tulee vastaan, esim. tänään työpaikalla olleet mokkapalat... mutta nyt vaan täytyy pitää pää kylmänä ja katse tulevassa. Hieno startti painonpudotukselle on hyvä kannuste ja toki täytyy miettiä, että onnistunut eneily on eduksi leikkaustilanteessa ja parantaa leikkauksen turvallisuutta. :)

13 kommenttia:

Wee2be kirjoitti...

Ahaa, olet siis jo aloittanut eneilyn, tsemppiä sen jatkumoon! Itse eneilin (melkein eneilin...) kaksi viikkoa ennen, pudostusta oli varmaan joku viitisen kiloa.. tai jotain :D

sallan kirjoitti...

Juu olen :)
Kiitos kovasti! Tsemppiä tässä tarvitaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne mielihalut siitä pikku hiljaa pienenee kun saat ketoosin kunnolla käyntiin. tsemppii!

Jadekivi kirjoitti...

Minäkin lähetän tsemppejä!
Mun hyvä ystävä tiputti juuri 25kg "eneillen" (en ollut ikinä kuullut tuollaista termia :D ). Nyt onkin enää edessä terveellisten elämäntapojen opettelu kuurin jälkeen. Toivottavasti sulla on tsemppaajia myös IRL, jotta saat tukea jokapäiväisessä elämässäsi :)

Anonyymi kirjoitti...

Hirmusti tsemppiä!!! :)

J.B kirjoitti...

Kannattaa välttää light -limsoja, minulle ne ainakin aiheuttivat ihan hirmuisen nälän.

Miksi sinä muuten pääset näin nopeasti leikkaukseen? Minä jouduin odottamaan yli vuoden, koska piti todistaa, että pystyy laihtumaan omin avuin aina 5 prosenttia kolmessa kuukaudessa...

Tsemppiä täältäkin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oispa kiva kuulla jo kuulumisia :)

Wee2be kirjoitti...

Mitä kuuluu??

Hyvää juhannusta sinne sinulle :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kirjoitahan kuulumisia. Miten leikkaus meni? Sinulla on niin paljon samoja ajatuksia, toiveita, haaveita ja kokemuksia kuin minullakin. Bmi minulla on +40 ja haaveissa vauva. Kohta kolme vuotta ollaan oltu ilman ehkäisyä. Rakkulaiset munasarjat täälläkin todettu. :( Nyt pudotan painoa, ja toivon että saisin kuukautiset edes tulemaan ajallaan.

Iiris kirjoitti...

Moi! Eksyin tänne ekaa kertaa. Itsellä kaks lasta jo takana ja painonpudotus alkanut:) Paljon tsemppiä tulevaisuuteen ja Eneilyyn (olen sillä ite laihduttanut kerran 35 kg).

Eimi kirjoitti...

Tsemppihalauksia aivan mielettömästi! :)

Anonyymi kirjoitti...

At this moment I am going away to do my breakfast, once having my breakfast coming yet again to read other
news.
my webpage: how to lose weight

Unknown kirjoitti...

hei! löysin blogisi lapsettomuusblogeja etsiessäni. Miten sulla menee?